FAQ

Vad är digital skyltning (digital signage)?

Digital skyltning är ett sätt att förmedla information och reklam via skärmar. Då skärmarna är uppkopplade till internet går det att fjärrstyra dem vart man än befinner sig. Med en enkel knapptryckning kan du uppdatera alla dina skärmar med ny information.

 

Vad händer om internet går ner?

Om anslutningen skulle gå ner så fortsätter skärmarna att visa innehållet de redan har. Så fort skärmarna återfår sin anslutning kommer AdonScreen uppdatera deras innehåll automatiskt.

 

Vilken upplösning ska innehållet vara i?

Innehållet bör vara skapat med samma upplösning som dina skärmar har. Idag är det vanligast med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar.

 

Vilken webbläsare bör jag använda för att skapa kampanjer?

Du bör använda Google Chrome för att skapa dina kampanjer. Andra webbläsare såsom Firefox, Safari, Internet Explorer och Edge kan fungera men vi kan inte garantera en bra användarupplevelse.

Vart köper jag skärmar?

Samsungs Digital Signage (S4/Tizen) skärmar finns att köpa i flera storlekar, bland annat på Dustin. Vi rekommenderar följande skärmar:

 

Namn:

Storlek:

Driftsäkerhet:

BRA

Samsung PM32F

32″

16/7

Köp på Dustin

BÄTTRE

Samsung PM43F

43″

24/7

Köp på Dustin

BÄST

Samsung PM55F

55″

24/7

Köp på Dustin

Vilken webbläsare bör jag använda för att visa min kampanj?

Ad on Screen är utvecklat för Samsungs Digital Signage (S4/Tizen) skärmar men fungerar även bra i Google Chrome. Du kan använda vilken skärm du vill om du kopplar in en dator till skärmen som använder Google Chrome. Om du känner dig osäker så kan du skapa ett gratis provkonto och se om AdonScreen fungerar för dig.

Hur lägger jag till/kopplar mina skärmar mot Ad on Screen?

Först behöver du skapa ett konto på www.adonscreen.com. Efter att du har skapat ditt konto så loggar du in på samma sida. När du har loggat in så kommer du att se två flikar, en som heter kampanjer och en som heter skärmar. Börja med att gå in under fliken skärmar och klicka sedan på det blå plustecknet för att lägga till en skärm. Efter att du har gjort det kommer du bli ombedd att skriva in en pinkod till skärmen du vill lägga till. För att få tag i den här pin koden behöver du gå in på http://aosview.com från den skärms webbläsare som du försöker lägga till. På Samsungs Digital Signage skärmar klickar du på knappen ”URL-startare inställningar”. Du kommer då få upp ett textfält där du kan skriva in en adress och där skriver du http://aosview.com. Efter att du har skrivit in adressen så klickar du på ”OK”. För att sedan starta Ad on Screen på skärmen klickar du på ”URL-startare”. När du för första gången startar Ad on Screen så kommer du se en pin kod på Skärmen. Notera den här koden och gå sedan tillbaka till din dator och skriv in den i fältet för pin kod.

FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR?

KONTAKTA OSS PÅ INFO@ADONSCREEN.COM SÅ HÖR VI AV OSS!

Anders
Tingström

Jonas
Ahlberg

Björn
Berntsson

Roland
Sandberg